Smartlog v3 » Nødblog » Arne Hardis om Anne Marie Helger: Ingen ville diskutere med et barn, som argumenterer på denne måde"
Opret egen blog | Næste blog »

Nødblog

Uriasposten midlertidigt lammet af spam...

Arne Hardis om Anne Marie Helger: Ingen ville diskutere med et barn, som argumenterer på denne måde"

7. Jul 2006 15:10, Uriasposten

Fra Weekendavisen - en ypperlig kommentar om nutidens venstreorienterede af Arne Hardis. Her det bedste fra Derfor findes Anne Marie Helger.

"Sommeren har hidtil været godfor det venstreorienterede Danmark... Forleden var det en kommunist, Lars Ulrik Thomsen, medlem af Partiet, som snart er bogaktuel med Marxismen i det 21. århundrede, der er tænkt som et debatoplæg til DKPs landsmøde i 2007. Thomsen var gæst i Poul Friis' P1 Formiddag, så vi i fællesskab kunne få afklaret, om der er behov for en fornyelse af DKPs program, som faktisk er 30 år gammelt, ja, tiden flyver.

De troede ikke, DKP fandtes mere? Tværtimod, må man sige, partiet er meget reelt eksisterende og altså så generøst, at det med P1 som assistent i god tid har inviteret hele Danmark med til programdebatten om, hvorvidt der er detaljer i partiprogrammet, som skal tilpasses de forløbne år.

Eksakt samme uge var det vist, at Niels Krause Kjær havde den unge (27 somre) revolutionære Michael Jørgensen fra Svendborg med i sit ugentlige program, Krause på tværs. Det var ganske sjovt at høre Jørgensen være meget, meget flov over - man kunne faktisk høre rødmen svæve gennem æteren - at han engang havde været højreorienteret og vist var kommet til at sidde og læse lektier, mens hans kampfæller var i gang med at smide maling på statsministeren, eller hvad det nu var.

Jørgensen kunne også fortælle sidste nyt om samlingsbestræbelserne på den revolutionære venstrefløj, hvor en udbrydergruppe fra Kommunistisk Parti i Danmark, som ikke må forveksles med ovennævnte DKP, som man nemlig for længe siden brød med, ligger i fusionsdrøftelser med DKP/ML, de gamle albanere, dengang Albanien var noget at snakke om. »Kommunistisk Samling« hedder projektet, opkaldt efter hensigten.

LÆG vel mærke til, at jeg ikke her på-står noget om en venstredrejning af P1... Mit ærinde er slet ikke at lufte sommeragurken om de røde lejesvende, nej, det er at meddele, at jeg tror, jeg har fundet ud af, hvorfor entertaineren Anne Marie Helger findes. Sådan samfundsmæssigt set.

Hun er jo også rød, og hun har også været i radioen - det var i mandagens P1 debat i anledning af den amerikanske uafhængighedsdag - for at diskutere amerikanisering og amerikanske tilstande, som hun ikke er nogen varm tilhænger af, fordi det er disneysering og forfladigelse, som hun forklarede indledningsvis. Helger skulle diskutere med en ung herre fra Politiken ved navn Marcus Rubin, som havde fået den på papiret ikke alt for udfordrende rolle at flette et lille fornuftens hegn rundt om debatten for at søge at holde Helgers udladninger inden for en bare nogenlunde konsistent ramme.

Det var så ikke så let endda, det viste sig faktisk ganske umuligt, eftersom Helgers bedste argument for amerikaniseringens altdominerende ødelæggelse af vores liv var alt det crap, der sendes uafladeligt på tv, samtidig med at hun jo måtte lufte den del af sit kulturpolitiske program, der handler om, at hun aldrig ser tv:

»Jeg har aldrig set ret meget tv, vi havde ikke tv i mit barndomshjem, far var meget boglig.« Og lidt senere: »Det, der kommer fra Amerika... det er selvfølgelig meget svært, når man ikke ser det, men jeg ser nogen gange de der kriminalting, og jeg synes, de skyder. Faktisk ser jeg dem så ikke, for jeg kan ikke tåle, når nogen bliver tortureret, når noget går for voldsomt for sig. Så går jeg.«

Hertil kom så étords-argumenter som »Foghlisconi«, som De måske ikke ved, hvad er, men som er den »indstramning af os alle sammen, vi skal bare rette ind, ellers får vi sådan en på snosken, det ligner det med Buskmanden«, tilføjet betragtninger som, at amerikanerne blander sig i alt, hvad vi laver, »om vi så går på lokum«.

Ingen ville vist gide diskutere med et barn, som argumenterer på denne måde. Jeg har ret, fordi jeg har det. Fordi jeg er mig. Det er her, det med den samfundsmæssige begrundelse for Helger kommer ind. Hun er en gavnlig skikkelse i det offentlige rum, fordi hun så levende minder os om det afgørende skifte, der er sket i venstrefløjens selvforståelse....

Unge mennesker aner ikke noget om det, men tro mig, i gamle dage var socialisme forlenet med en funklende og videnskabelig nødvendighed. En lysende og funktionalistisk rationalitet, et styret, planlagt samfund i stedet for et kaotisk og junglekapitalistisk. Det var allerede samfundsmæssigt bevist, at socialismen måtte komme, det var historiens nødvendige gang, arbejderklassen skulle bare lige bekvemme sig til at tage sin historiske mission på sig.

Dette videnskabelige overtag suppleredes med et moralsk, fordi det kommunistiske samfund, man havde taget på sig at skabe, var så godt for alle mennesker. Måske skulle der kun produceres en slags tandpasta under kommunismen, men til gengæld ville der herske evig fred, og hvem vil vel være åndssvag nok til at slippe atomkrigen løs for to slags tandpasta?

Anne Marie Helger er en påmindelse om, at venstrefløjen har opgivet sin videnskabelige selvbevidsthed og nu alene forsøger at ernære sig ved sit moralske overtag."

Kommentarer

 1. Coach Outlet Store Online
  14. Dec 2011 09:49
  1

  This is a very good idea! Just want to say thank you for the information, you have to share Coach Outlet Store Online
  . Just continue to write such a position. I will be your faithful reader. Thank you again.

 2. Coach Outlet Store Online
  15. Dec 2011 09:54
  2

  The collection offers a new take on the classic hobo style, Coach Outlet Store Online with each piece having its own unique little twist.

 3. Herve Leger Dresses Sale
  3. Mar 2012 04:16
  3

  car il avait assez de parler, il dit qu'il a été toute sa souffrance aux seuls sacrément mauvaise une exigence de compensation:

 4. abercrombie outlet
  23. Mar 2012 02:21
  4

  and Wife, Cent Dig. $Dec. DigFor other definitions,

 5. tobacco cigarette
  29. May 2012 02:11
  5

  Sandheden er, at Europaparlamentet ikke har nogen som helst beviser for alle de beskyldninger og påstande, der rejses.

Links til dette indlæg

 1. http://www.google.dk/search?num=100&hl=da&client=firefox-... ( 7. May 2007)
 2. http://www.google.com/search?client=opera&rls=da&q=Arne+H... ( 7. May 2007)

Tags

Arkiv

Relaterede

Seneste