Smartlog v3 » Nødblog » Ibn Warraq: Ytringsfrihed er bolværk mod islamisering af Europa
Opret egen blog | Næste blog »

Nødblog

Uriasposten midlertidigt lammet af spam...

Ibn Warraq: Ytringsfrihed er bolværk mod islamisering af Europa

8. Feb 2006 00:30, Uriasposten

Fra dagens Jyllandsposten, lidt fra en kommentar af 'Ibn Warraq' om Muhammedsagen - Ytringsfrihed er bolværk mod islamisering af Europa.

"Den store britiske filosof John Stuart Mill skriver i sit essay Om Friheden: »Det er underligt, at folk indrømmer gyldigheden af argumenterne for ytringsfrihed, men protesterer imod, at de presses til det yderste uden at bemærke, at hvis grundene ikke kan bruges i ekstreme tilfælde, kan de ikke bruges i noget som helst tilfælde.«

Tegningerne i den danske avis Morgenavisen Jyllands-Posten berører det vigtigste emne i vor tid: Ytringsfriheden. Vil vi i Vesten give efter for pres fra samfund med en middelalderlig holdning, eller vil vi forsvare vor mest dyrebare frihed, ytringsfriheden, som tusinder af mennesker har ofret deres liv for?

Et demokrati kan ikke overleve ret længe uden ytringsfrihed. Friheden til at diskutere, til at tænke anderledes og endda til at fornærme og krænke. Det er en frihed, der er stor mangel på i den islamiske verden, og uden den vil islam forblive uangrebet i sin fanatiske, middelalderlige fæstning; stivnet, totalitær og intolerant. Uden denne grundlæggende frihed vil islam fortsætte med at undertrykke holdninger og menneskerettigheder samt individualiteten, originaliteten og sandheden. Medmindre vi udviser solidaritet, dvs. højlydt, offentlig solidaritet uden at skamme os, med de danske tegnere, vil de magter, der forsøger at påtvinge det frie Vesten en totalitær ideologi, have vundet. Da vil islamiseringen af Europa for alvor være begyndt. Så sig ikke undskyld."

 

Tags

Arkiv

Relaterede

Seneste