Smartlog v3 » Nødblog » Kommunismen forsøges rehabliteret (og lidt om Cuba og Nordkorea)
Opret egen blog | Næste blog »

Nødblog

Uriasposten midlertidigt lammet af spam...

Kommunismen forsøges rehabliteret (og lidt om Cuba og Nordkorea)

5. Jul 2006 21:00, Uriasposten

Rehabiliteringen af kommunismen kommer på mange måder. I torsdags kunne man om på P1 Formiddag høre en 51 minutter lang samtale med DKP'eren Lars Ulrich Thomsen, som også fik små 10 minutter til at redegøre for Nutidens marxister om eftermiddagen på samme kanal.

I mandags kunne man i 17-Radioavisen høre følgende om retsopgøret i Kampuchea [via Snaphanen]...

"Under Khmerérnes 3 år ved magten, forsøgte man at realisere en ekstrem version af kommunismen, hvor hele befolkningen blev sendt på slavearbejde på landet, mens hundredetusinder af formodede regimemodstandere, blev tortureret og myrdet"

Igår demonstrerede 450 nye og gamle kommunister imod USA, som om tiden var stået stille siden demokratifornægtelsen i 60'erne. Dagens sang var forfattet af kommunisten Arne Herløv Pedersen, men som altid fremstillede medierne det som en menneskerettighedsaktion, selvom det tydeligvis var et venstreradikalt stunt. [Snaphanen var onsite] Da tolv nationalister demonstrerede imod Hamas forleden, blev det slet og ret præsenteret som en demonstration imod islam. Motivanalysen rammer ikke alle lige hårdt.

Orientering på P1 fejrede venskabet med USA på sin helt egen måde. Et langt indslag om den amerikanske ambassadørs besøg i Gellerup, af Astrid Fischer som spurgte lokale politikere om der ikke var en risiko for at Danmark spændes for USAs charmeoffensiv. Indslaget vil blive genhørt hver gang blog-motivationen falder.

Historien om den sande kommunisme skal nok komme, men den bundfalder sig næppe før 68'er-generationens dominans ligeledes bliver historie. Her er par dråber...

Fra No Parasan [via Hodjas blog] - en oversigt over cubanske 'fængsler', nu hvor Guantanamo får al medieomtalen.

Med sin test af langdistance-missiler igår skifter kommunistiske Nordkorea gear, og ingen ved hvad det ender med. Mon ikke den nye danske blog Nordkorea.dk følger udviklingen til dørs. Om livet i et fuldfed kommunistisk diktatur som Nordkorea kan der skrives meget - men fotografierne taget af en russisk embedsmand lagt på dette site står fint alene.

Tags

Arkiv

Relaterede

Seneste